Kay aan het woord
Terug naar het overzicht

Over Kay

Tactisch inkoper bij TenneT

31 juli 2014
Deadline

Kay Woesthuis werkt nu twee jaar bij TenneT en heeft sinds kort een nieuwe functie: ‘Ik ben sinds april verantwoordelijk voor alle inkoop binnen engineering. Nu kom ik echt in het hart van de organisatie’.

 

Na twee jaar in het vak van Inkoop had Kay het inkopen wel door. ‘Maar engineering is echt helemaal nieuw.’ Het inkopen van alle benodigde goederen voor hoogspanningsstations, verbindingen en masten is nu de taak van Kay – en een hele bevredigende taak daarbij: ‘Over een paar jaar zie ik langs de snelweg staan wat ik heb ingekocht.

 

Dat is natuurlijk echt gaaf. Daarbij komt dat ik nu ook kan bijdragen aan een meer duurzaam energienetwerk voor iedereen’. De komende jaren zal die bijdrage alleen maar groter worden, TenneT gaat heel veel investeren – en als inkoper zal Kay daar een interessante rol bij spelen.

Alles over TenneT

TenneT is een dynamische organisatie, die de komende jaren zal blijven ontwikkelen, leggen Astrid en Leonie uit. “Niet alleen TenneT intern verandert, maar ook de energiewereld. En Inkoop loopt mee voorop op veranderingen.”

 

Dat TenneT intern is veranderd, is ook te zien aan het nieuwe hoofdkantoor dat op het Business Park in Arnhem is gebouwd. Een ruim, licht en open gebouw. Geen vaste werkplekken, thuiswerkmogelijkheden, reizen buiten de spits en een moderne werkomgeving zijn hier heel normaal. Astrid en Leonie zijn trots op hun werk bij TenneT: “TenneT is de enige Transmission System Operator (TSO) in Nederland, een unieke werkgever.”

Wat Kay zoekt

We kunnen jonge, gedreven mensen, die ruimte zien en kunnen pakken, goed gebruiken. Bruggenbouwers, netwerkers, verbindende schakels.’ Het vertalen van wensen van techneuten richting leveranciers vergt mensen die weten wat ze willen en waar ze voor staan.

 

Daar staat tegenover dat TenneT ‘heel veel verantwoordelijkheid en vrijheid biedt. Eens per twee weken heb ik gesprek met mijn manager, maar daarbuiten mag ik geheel vrij aan het werk.’ Het nieuwe werken is voor Kay hierbij een enorm voordeel. ‘Ik zou niet meer anders kunnen.’

Meer informatie?

Terug naar het overzicht