Adwin aan het woord
Terug naar het overzicht

Over Adwin

Strategisch inkoper

31 juli 2014
Deadline

Adwin Plinsinga is strategisch inkoper. ‘Een goede inkoper kan goed luisteren, doorvragen en heeft een intrinsieke behoefte om zijn collega’s tevreden te stellen.’

 

Adwin is erg gepassioneerd over zijn werk als inkoper. Hij werkt sinds 2011 bij TenneT en is sinds een jaar strategisch inkoper.

Wat doet een strategisch inkoper?

ls strategisch inkoper bij TenneT ben je verantwoordelijk voor je eigen werkgebied. Adwin houdt zich bezig met contracting & engineering. ‘Het is heel hard werken. Soms betekent dat een avondje geen papa zijn.’ Maar daar staat tegenover dat het werk ook veel bevrediging oplevert. ‘Als het dan is gelukt…

 

Als je een goed product voor een goede prijs hebt kunnen kopen en je collega’s tevreden zijn met het product – dat is een kick!’. Het gaat Adwin niet om het aankopen van een product met een zo laag mogelijke prijs, maar erom dat zijn collega’s hebben wat er nodig is.

Wat Adwin zoekt

Om de komende uitdagingen aan te kunnen is TenneT op zoek naar versterking voor de afdeling Inkoop. Adwin omschrijft een ideale collega als ‘open en hard werkende personen. Het is heel belangrijk theoretische kennis op pijl te hebben en verbaal sterk, empatisch en analytisch te zijn.’ Voorkennis van de energiesector is niet essentieel, maar het is wel handig om bekend te zijn met de aanbestedingswet.

 

‘Het is essentieel om je binnen de aanbestedingswet goed te kunnen bewegen en daarbij transparant te kunnen zijn.’ Saai zal het werk als inkoper bij TenneT de komende jaren in ieder geval niet worden: ‘TenneT is bezig met bijzondere projecten, zoals Wind op Zee en het aanpassen van het energienet voor de energiebehoefte in de toekomst.’ Lachend voegt Adwin toe: ‘Dynamisch genoeg lijkt me’.

Meer informatie?

Terug naar het overzicht